Èxit de la iniciativa solidària de Som Escola Pública amb els refugiats de Grècia

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La Plataforma Som Escola Pública de Caldes de Montbui destinarà prop de sis-cents euros al projecte Eko2, en suport als refugiats del campament grec de Vasilika. Més de cent trenta infants van participar divendres en la concentració de patinets solidària, en què es van repartir més de dues-centes racions de xocolata amb melindros i es van recollir setanta-cinc dibuixos que els nens i nenes calderins han volgut dedicar als infants refugiats a Grècia.

La Plataforma Som Escola Pública, que agrupa les AMPA de les escoles Montbui, El Farell, El Calderí i l’escola bressol municipal Gegant del Pi, celebra la nova demostració de solidaritat de les famílies calderines, que ha superat amb escreix les perspectives més optimistes, tant pel que fa a les aportacions econòmiques com als bons desitjos en forma de dibuix.

L’acte de divendres va comptar amb la participació del cooperant Arnau Galí, veí de Caldes que ha estat un dels impulsors d’Eko Project, una iniciativa autogestionada que està aconseguint generar una gran quantitat de dinàmiques positives a l’entorn del campament de Vasilika. La involucració de les persones refugiades, amb esment especial per als infants i joves, ha permès que s’hi estiguin desenvolupant projectes tan necessaris com l’escola, la biblioteca, la ludoteca, el cinema, l’espai per a dones, la cuina, i diversos espais comunals.

La implicació de Som Escola Pública amb Eko2 tindrà continuïtat aquesta setmana gràcies a la col·laboració dels col·legis. L’Arnau Galí hi farà diverses xerrades per explicar la seva experiència als alumnes i apropar-los la realitat dels nens i nenes que han hagut de marxar de casa seva per culpa de la guerra. En aquestes visites, els alumnes calderins li lliuraran més dibuixos solidaris, que l’Arnau s’endurà a Grècia, juntament amb els diners recaptats a la concentració de patinets.

L’èxit d’aquesta nova iniciativa conjunta de les AMPA ens anima a continuar treballant en la doble vessant reivindicativa i lúdico-social, amb l’objectiu de defensar la necessitat de protegir l’educació pública com a fonament d’una societat justa, solidària i compromesa.

Som Escola Pública!

Publicat a Notícies i comunicats generals Etiquetat amb: , , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*