Som Escola Pública promou una iniciativa solidària amb els infants refugiats a Grècia

 

Concentració de patinets

Les AMPA de les escoles públiques de Caldes de Montbui, agrupades en torn a la Plataforma Som Escola Pública, hem posat en marxa una proposta solidària amb l’objectiu d’implicar els infants i les seves famílies en la reivindicació d’una solució conforme amb els drets humans per als milers de persones que fugen de les guerres. En concret, col·laborarem amb el projecte Eko2, una iniciativa autogestionada que s’està desenvolupant a l’entorn del campament de refugiats de Vasilika, a Grècia.

L’acte central serà una concentració de patinets, que tindrà lloc el proper 14 d’octubre, a l’entorn de la plaça Romà Martí (el parc del Pinotxo), a partir de les 17 hores, en el marc de la Capvuitada de Festa Major. Hi haurà curses de patinets, xocolatada, taules de dibuix solidari i una xerrada a càrrec de l’Arnau Galí, cooperant calderí que explicarà la seva experiència com a un dels impulsors d’Eko Project.

Abans del dia 14, i després, treballarem la proposta solidària a les aules, gràcies a la implicació de les escoles El Calderí, El Farell i Montbui. Hi haurà xerrades en horari lectiu per donar a conèixer la situació dels nens i nenes que han hagut de marxar de casa seva per culpa de la guerra, i els alumnes demostraran el seu esperit solidari fent dibuixos que l’Arnau Galí portarà a Vasilika per regalar als infants.

A la festa del divendres 14 s’hi exposaran els dibuixos fets a classe i qui vulgui tindrà l’oportunitat d’afegir-hi el seu, ja que s’hi habilitaran taules amb fulls i colors. Les famílies participants podran fer donacions econòmiques, que aniran íntegres, sense intermediaris, a Eko Project, per destinar-les a les iniciatives que s’hi duen a terme en atenció a la infància (com la llar d’infants i l’escola).

La primera concentració de patinets, que l’any passat la va organitzar l’AMPA de l’Escola Montbui, va aplegar una vuitantena d’infants. Enguany, amb la implicació de les famílies de la resta d’escoles públiques i de l’escola bressol municipal Gegant del Pi, esperem una participació molt més nombrosa.

Des de la Plataforma Som Escola Pública considerem que iniciatives solidàries i participatives com aquesta condensen bona part dels valors que caracteritzen l’educació pública. No es tracta només de formar alumnes competents en les matèries avaluables, sinó de formar persones compromeses amb el món en què viuen.

Som Escola Pública!

Què és Eko Project?

Eko Project neix de la iniciativa d’un grup de voluntaris que prestava servei al camp de refugiats d’Idomeni (Grècia).

En comprovar la desorganització i les condicions de vida infrahumanes que es donaven en aquest camp, decideixen iniciar un nou projecte en l’assentament de refugiats d’Eko.

Allà comencen a treballar per donar suport humanitari i organitzar un camp autogestionat per voluntaris i que té com a premissa anar més enllà del servei assistencial i implicar a les persones refugiades en aquest projecte, per dignificar la seva espera.

Es creen infraestructures com: cuina, escola, llar d’infants, espai per a dones, cinema i espais de trobada perquè les persones refugiades puguin parlar i organitzar-se.

Aquest camp va ser desallotjat a mitjans de juny per la policia grega, i les 1.300 persones que hi vivien, reubicades en el camp militar de Vasilika, dins unes naus abandonades en un polígon industrial, a vuit quilòmetres de la població més propera. L’assentament no reuneix les condicions mínimes per a una vida digna.

Eko Project decideix continuar donant suport a aquestes persones i lloguen un espai al costat del camp de Vasilika, on comencen a treballar per crear les condicions necessàries per dignificar el nou espai i donar continuïtat al projecte iniciat a Eko.

Eko Project es nodreix del treball de voluntaris de procedència molt diversa i de les donacions particulars. Caldes de Montbui hi té presència a través de la participació del cooperant Arnau Galí.

Som Escola Pública

 

Publicat a Notícies i comunicats generals Etiquetat amb: , , , , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*