Comença un nou curs i molts reptes en defensa de l’educació pública

Som Escola Pública

La Plataforma Som Escola Pública va néixer a final de l’any passat davant l’amenaça de noves retallades. La pèrdua d’una línia de P3 semblava un fet irreversible, però les AMPA de les tres escoles públiques no ens en vam resignar i la mobilització des de la unitat d’acció creiem que va ser decisiva per, com a mínim, garantir dos cursos de relativa calma.

En aquests mesos hem estat treballant, sovint des de la discreció, per consolidar la cooperació i marcar-nos uns objectius assolibles, que no per modestos deixen de ser rellevants. L’organització d’activitats conjuntes, amb la gran festa en defensa de l’escola pública com a principal fita, ens ha demostrat que aquest és el camí a seguir, que hem de treballar amb convenciment per la protecció i millora de les nostres escoles, patrimoni del poble.

Hem obert la porta a tothom, perquè no som només les escoles de primària. Volem donar veu i defensar tota iniciativa en benefici de l’educació pública. En aquest sentit, ens congratulem per la incorporació de les famílies de l’Escola Bressol Gegant del Pi.

No anem en contra de ningú, sinó a favor de. A favor de l’educació pública de qualitat, de 0 a 18 anys, i, per què no, també dels estudis no reglats, com les disciplines artístiques, i la formació d’adults.

Comença un nou curs i a Som Escola Pública ens hem marcat nous objectius. Continuar eixamplant el suport popular amb l’organització d’activitats lúdiques i solidàries, com la concentració de patinets i xocolatada que preparem per Festa Major, però sense oblidar la vessant reivindicativa.

En un moment en què les administracions continuen escatimant recursos i apostant per les retallades de línies i centres públics, malgrat que les dades d’inscripcions indiquen que les famílies prioritzen l’educació pública, cal defensar amb més convenciment que mai les nostres escoles.

No podem resignar-nos als arguments de la baixada de natalitat i la manca de diners per assumir el tancament de línies i de centres com a mal inevitable. Tot es redueix a una qüestió de voluntat política.

A Caldes no sobren línies de P3 i els tres projectes d’escola pública són necessaris. Encara ningú no ha explicat per què si hi ha menys infants no es poden reduir les ràtios. Aules amb 16-17 alumnes (si és que es dóna el cas) entenem que seria un escenari ideal per millorar la qualitat de l’ensenyament a primària.

No sobren recursos. Al contrari. Per això des de Som Escola Pública reivindiquem la necessitat de blindar totes les línies d’escola pública i, per tant, la construcció definitiva de l’Escola El Calderí, que enguany ha celebrat el desè aniversari.

Convidem les administracions a buscar les fórmules que facin viable la inversió (no despesa), perquè el que no és admissible és perllongar per més temps el recurs del barracons.

A Caldes gaudim d’un important patrimoni educatiu que, lluny de permetre que el malmetin, hem d’enriquir. Estem segurs que bona part de la ciutadania comparteix aquest desig.

Amb el nou curs ens arriba una iniciativa que saludem, com és el procés per a l’elaboració d’un Pla Educatiu de Poble, obert al teixit social i a la gent. Des de Som Escola Pública, òbviament, hi prendrem part per tal de garantir que l’educació pública serà la pota fonamental del projecte.

Considerem que és una bona oportunitat per dissenyar el mapa educatiu ideal, el que hem de defensar com a poble, tots plegats, davant la Generalitat.

Som escola pública!

Publicat a Notícies i comunicats generals Etiquetat amb: , , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*