Festa popular per defensar les escoles públiques de Caldes

cartell festa

La Plataforma Som Escola Pública, impulsada per les AMPA d’El Calderí, El Farell i Montbui, celebrarà dissabte, 9 d’abril, la primera edició de la Festa en defensa de l’escola pública, que omplirà el Parc de l’Estació de Caldes de Montbui d’activitats lúdiques i reivindicatives, des de les 11 del matí fins a les 18.30 hores.

Davant les contínues amenaces de retallada de línies de primària en centres públics, les AMPA van començar a treballar plegades el desembre passat en un projecte col·laboratiu que deixés clara la determinació de les famílies per defensar el model d’educació pública del municipi. El punt de partida va ser la publicació d’un manifest, que es va llegir al Ple de l’Ajuntament. Posteriorment es va organitzar, com a primer acte obert a la població, una xerrada-tertúlia adreçada especialment a les famílies que han d’escolaritzar els seus fills.

L’objectiu de la plataforma és implicar tota la comunitat educativa en la defensa no només dels recursos de l’escola primària, sinó de la resta d’etapes educatives.

És per això que la festa popular del dia 9 és oberta a tothom. La Plataforma Som Escola Pública considera que els centres educatius públics són patrimoni del poble i, per tant, cal conscienciar els calderins en la importància de defensar-lo. Actes festius com el de dissabte són una bona oportunitat per compartir experiències, inquietuds, i fer comunitat.

El programa de la jornada compta amb jocs i tallers infantils, actuacions de diversos grups d’extraescolars, i una guitarrada a càrrec de nens, nenes, pares i mares de les tres escoles. També hi haurà una exhibició dels Castellers de Caldes, xocolatada popular per berenar i molta música.

Un dels punts forts de la festa serà l’arrossada popular, prevista per a dues-centes persones. Cal reservar tiquet a somescolapublica@gmail.com o via whatsapp al número de telèfon 696710461. El preu de les racions el posarà cada comensal.

El moment més reivindicatiu de la jornada es viurà cap a les 15 hores, amb la intervenció de la veterana activista per l’educació pública, Rosa Cañadell, una de les impulsores de la ILP per una Educació Pública de qualitat. També hi haurà un estand informatiu sobre Som Escola Pública.

La festa tindrà lloc dos dies després de la finalització del període de preinscripcions per al curs 2016-2017 a primària. Les AMPA confien en què el Departament d’Ensenyament mantingui el compromís de garantir les cinc línies de P3 públiques durant els dos propers cursos. En tot cas, la plataforma ja està treballant en l’estratègia a seguir a partir d’ara.

Publicat a Notícies i comunicats generals Etiquetat amb: , , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*