L’AMPA Montbui dóna molt de joc: vine a l’assemblea!

Dilluns que ve, dia 28, a les 20 hores, us esperem a l’assemblea general de l’AMPA Montbui. Serà el moment de fer balanç del curs passat i de presentar els projectes previstos per al nou. Tenim moltes idees i ganes de tirar endavant iniciatives que millorin la nostra escola, però per què sigui possible necessitem la col·laboració del màxim nombre possible de persones. Quantes més siguem, més coses i amb menys esforç individual podrem fer.

Potser no us heu parat mai a pensar què fa l’AMPA. De fet, molts dels qui ens hem incorporat en els darrers mesos tampoc ho fèiem, i no ens ha calgut gaire temps per adonar-nos que hi ha molta feina, i que si no la fes ningú l’escola perdria tota l’activitat fora de l’horari lectiu.

El primer que perdríem és la Gestió i Socialització de Despeses (GiSD). Els llibres, carpetes, agendes, el material que els nostres fills i filles fan servir a classe, la piscina, les excursions, etc., no les gestionaria ningú. No hi hauria teatre ni biblioteca. Ningú no s’encarregaria de gestionar l’assegurança que cobreix els accidents de l’alumnat. No hi hauria activitats extraescolars, la programació de les quals i el seu seguiment requereix moltes hores de dedicació. Tampoc hi hauria acollida, ni al matí ni al migdia.

No posaríem paradeta de llibres i roses per Sant Jordi, perquè ningú no s’hauria encarregat de fer les roses ni d’anar a buscar els llibres. Tampoc participaríem en la Festa Major (enguany ho farem amb una activitat solidària en col·laboració amb Save the Children), ni en les festes de Carnestoltes ni de Nadal, ni seria possible organitzar la festa de fi de curs.

No ens hauríem adherit a la Xarxa d’avantatges per a famílies nombroses i monoparentals, que enguany ha significat descomptes del 15% en el pagament del GiSD, les extraescolars que organitza directament l’AMPA, l’acollida i el casalet d’estiu, un altre servei que, sense gent voluntària que el preparés, tampoc existiria.

No hi hauria comissió de patis per dotar-los de noves instal·lacions de lleure per als infants, ni diners per fer millores a l’escola que no cobreixen les administracions (aquest estiu, per exemple, s’han insonoritzat les aules d’educació infantil i s’hi han instal·lat sistemes de seguretat a les portes per evitar accidents).

Enguany ens hem proposat també obrir més l’entitat al municipi, participant de la seva vida associativa, implicant-nos en accions solidàries, com el suport a les famílies refugiades que previsiblement arribaran a final d’any, i en d’altres de reivindicatives en defensa de l’escola pública.

Però, clar, per dur a terme totes aquestes coses necessitem la implicació de les famílies. Necessitem que vingueu dilluns a l’assemblea, per escoltar el que us hem d’explicar i per què hi aporteu les vostres idees. I és que, malgrat que soni a tòpic, l’AMPA som tots.

En aquesta assemblea toca renovació de Junta, així que les mares i pares que portem algun temps treballant per les famílies de l’escola rebrem amb els braços oberts tothom qui vulgui donar-hi un cop de mà.

Us hi esperem!

Publicat a Notícies i comunicats generals Etiquetat amb: , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*