Extraescolars 2015-2016 (II): robòtica educativa, una experiència innovadora i divertida

Foto: http://www.ausatelrobotica.cat/

Foto: http://www.ausatelrobotica.cat/

Robòtica és probablement la novetat més sorprenent del programa d’activitats d’extraescolars per a aquest curs. Es tracta d’una iniciativa innovadora que ofereix l’equip de mestres, tècnics en educació i enginyers, especialitzats en robòtica educativa, d’Ausatel Robòtica (www.ausatelrobotica.cat).

Es divideix en tres programes diferents segons edats. Els alumnes de primer i segon fan servir peces interconnectables (tipus Lego); els de tercer fins a cinquè, a més, aprenen a programar amb Scratch; i els de sisè utilitzen robots Mindstorms.

L’objectiu de l’activitat és familiaritzar els infants amb la robòtica, construint des de màquines simples (engranatges, politges, palanques, rodes i eixos) fins a petits robots amb diferents formes. En aquestes construccions hi incorporen motors i sensors que, programats a través de l’ordinador, permeten fer girar eixos, fer desplaçar els robots per l’espai, aconseguir que reaccionin amb el contacte humà o amb l’entorn a través de sensors, etc.

L’aprenentatge s’assoleix mitjançant activitats lúdiques i motivadores que fomenten les competències comunicatives, metodològiques i personals dels alumnes. A través de la construcció i programació de robots adquireixen diversos coneixements, habilitats i actituds que podran aplicar i desenvolupar al llarg de la seva vida.

Les sessions de robòtica seran els dijous, amb una durada d’hora i mitja, de 16.30 a 18h. El preu és de 40€/mes per als alumnes de primer i segon; de 42€/mes per als alumnes de tercer, quart i cinquè; i de 53€/mes per als de sisè. A més, hi ha una matrícula inicial de 15€ en concepte de material. El pagament s’ha de fer per domiciliació bancària, directament a Ausatel (teniu totes les dades en els fulls d’inscripció que ja s’han repartit als infants).

Us recordem que el pagament de les extraescolars s’ha de fer per transferència bancària o al caixer del BBVA al compte de l’AMPA (excepte música, robòtica, anglès i xinès, que es fan per domiciliació bancària que gestionen cada una de les entitats que les imparteixen), i que heu de dipositar els fulls d’inscripció amb les dades dels alumnes i el comprovant de pagament a la bústia de l’AMPA.

Les activitats que organitza directament l’AMPA ofereixen un descompte del 15% a les famílies nombroses i monoparentals. En cas de disposar el carnet que acredita aquesta condició, adjunteu-ne còpia juntament amb el full d’inscripció.

Les activitats extraescolars s’iniciaran l’1 d’octubre.

Full d’inscripció general.

Full d’inscripció a música.

Full d’inscripció a anglès/xinès.

Full d’inscripció a robòtica.

Publicat a Extraescolars de tarda, Què oferim? Etiquetat amb: , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*