Treballem per les nostres escoles públiques!

escola pública

Com sabeu, les AMPA d’El Calderí, El Farell i Montbui hem començat a treballar per defensar plegades les escoles públiques del poble. Hem aconseguit aturar l’amenaça immediata de tancament de línies de P3, però no ens podem relaxar, perquè d’aquí a tres cursos el Departament d’Ensenyament ja ha avisat que, per la baixada de natalitat, haurà de tancar almenys dues línies.

Les AMPA creiem que, paral·lelament al treball que es pugui fer a nivell de poble en la definició dels recursos educatius de cara als propers anys, val la pena donar visibilitat a la bona feina que fan les nostres escoles. Volem que la gent de Caldes se les estimi, que hi vulgui escolaritzar els seus fills i, per tant, posar damunt la taula arguments que treguin raons als qui diuen que cal tancar línies.

Ens hi hem de posar ja, i hem pensat que la proximitat del període de portes obertes previ a les preinscripcions és un bon moment.

Per començar, us proposem tres accions:

  • Gravació d’un vídeo promocional, amb la participació d’exalumnes de les tres escoles, alumnes actuals i famílies.
  • Organització d’una xerrada-tertúlia, amb presència de mares i pares de les tres escoles, adreçada especialment a les famílies que han d’escolaritzar els seus fills els propers cursos.
  • Festa popular en un espai públic, amb jocs familiars (una gimcana o unes miniolimpíades, per exemple) i punts informatius en què s’exposin els serveis i les iniciatives que duu a terme cada AMPA a la seva escola.

Òbviament, el que aquestes idees tirin endavant dependrà de la voluntat de col·laboració de les famílies. Mentre més voluntaris hi hagi, més coses i amb major contingut podrem fer. La intenció és treballar mitjançant comissions conjuntes de les tres AMPA, una per al vídeo i una altra per a la festa, que és l’activitat que requerirà de més logística i voluntaris.

Aquest proper dissabte, 30 de gener, ens trobarem per començar a treballar. Serà a partir de les 10h, a la Cooperativa 70 (C. Font i Boet, 7). Us hi esperem.

Qui hi vulgui col·laborar però no pugui venir a la trobada, que es posi en contacte amb l’AMPA per email, telèfon o missatge privat al Facebook, indicant en quina activitat vol participar.

Animeu-vos! Defensem les nostres escoles!

AMPA El Calderí
AMPA El Farell
AMPA Montbui

Publicat a Notícies i comunicats generals Etiquetat amb: , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*