Satisfacció relativa pel manteniment de les línies de P3 els dos propers cursos

Les AMPA d’El Calderí, El Farell i Montbui considerem positiu l’anunci del manteniment de les cinc línies de P3 a les escoles públiques del municipi durant els dos propers cursos, però no ens resignem a que a la pràctica això no signifiqui més que ajornar una decisió ja presa.

Reiterem la demanda a les administracions a aprofitar aquests dos anys per elaborar un mapa escolar en què quedin fixades les necessitats educatives del municipi a tots els nivells; una proposta ambiciosa, que aposti per fer de Caldes un referent comarcal en l’àmbit educatiu, i que deixi enrere d’una vegada la sensació d’anar a batzegades. No podem trobar-nos cada final d’any amb la mateixa incertesa respecte a l’oferta de places en les escoles públiques.

Les tres AMPA hem iniciat un camí de col·laboració estreta, amb l’objectiu de defensar el patrimoni que representen les tres escoles públiques i de fer-lo extensiu a tot el poble. Tenim intenció d’impulsar projectes comuns i iniciatives obertes a tota la ciutadania.

Defensem les nostres escoles en el seu conjunt, per això no podem acceptar que el futur ja estigui escrit, amb la pèrdua de dues línies de P3, com avança el comunicat de l’Ajuntament, per al curs 2018-2019, i la negativa del Departament d’Ensenyament a invertir en la construcció d’equipaments necessaris.

No ens podem resignar a acceptar decisions a tres anys vista que es prenen en base, únicament, a dades de natalitat. Si cal prendre decisions que, un cop més, repercutiran en la qualitat dels serveis públics, hauran d’estar fonamentades en estudis rigorosos i arguments de més pes que les dades de naixements. És per això que insistim en la necessitat de redactar el mapa escolar del municipi.

Les AMPA som conscients que caldrà vèncer moltes i fortes resistències, però estem disposades a donar batalla en defensa de l’educació pública. La primera fita, evitar el tancament de línies el proper curs, l’hem assolit, malgrat que a nivell oficial ningú ens n’hagi tingut en compte, així que continuarem treballant de forma conjunta i intensa. Esperem guanyar-nos la complicitat de la corporació local i de la resta de la comunitat educativa.

 

Caldes de Montbui, 18 de desembre de 2015

AMPA El Farell
AMPA El Calderí
AMPA Montbui

Publicat a Notícies i comunicats generals Etiquetat amb: , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*