Què passa amb l’educació a Caldes?

Davant del possible tancament el proper curs d’una línia de P3 a la nostra escola o a l’escola El Farell, les dues escoles hem creat una comissió conjunta integrada per representants de l’AMPA i per tota la Comunitat Educativa. Entre les diferents actuacions que s’estan duent a terme hi ha l’elaboració del manifest que us adjuntem a continuació. És important que el llegiu ja que afecta tant al present més immediat com al futur de l’educació dels nostres fills i filles (educació secundària).

Si estàs d’acord amb el següent manifest, signa el manifest AQUÍ!

QUÈ PASSA AMB L’EDUCACIÓ A CALDES?

Degut a la davallada demogràfica que pateix el nostre municipi, el Departament d’Ensenyament ha decidit tancar una línia de P3. El projecte del Departament és la construcció d’un S.E.S. (Secció d’Educació Secundària), on es troba l’escola el Calderí, quelcom que ajudaria a descongestionar la situació que es viu actualment a l’institut Manolo Hugué. Massificació d’alumnes, poca oferta formativa tant de batxillerat com de cicles formatius, alumnat que realitza les classes en cargoleres, alumnes sense aula fixa,…

Després de la informació donada al Consell Escolar Municipal, del passat dia 25 de novembre, per part del Sr. Alcalde Jordi Solé i de la regidora d’Educació Sra. Roser Guiteras respecte a la pèrdua d’una línia de P3 d’una de les escoles públiques (El Farell o Montbui) i, després de contrastar la informació, volem manifestar el següent:

La informació donada al Consell Escolar Municipal, tant per part del Sr. Alcalde com per part de la regidora d’Educació, és una informació parcial, equívoca i interessada, ja que el Departament d’Ensenyament encara no ha pres cap decisió final sobre quina escola pública serà l’afectada amb el tancament de la línia de P3. La decisió final es prendrà a la taula de planificació que es portarà a terme aquest desembre entre l’Ajuntament i Serveis Territorials. Per tant, la decisió de tancar una línia a l’escola El Farell o a l’escola Montbui ha estat presa de manera unilateral i partidista pel Sr. Alcalde Jordi Solé, sense arribar a cap consens amb el Departament d’Ensenyament.

L’Ajuntament intenta distreure l’atenció sobre la necessitat real d’una secundària al nostre municipi. Recordem que l’institut Manolo Hugué està saturat i funciona en cargoleres. L’edifici d’ un S.E.S., ajudarà a descongestionar l’institut Manolo Hugué. Aquest S.E.S. estarà vinculat a l’institut Manolo Hugué i obert a tots els/les alumnes del poble, ja que Caldes és una zona única, sense barris i tots/es els/les nens/es tenen el dret d’accedir a tots els centres educatius de manera igualitària i sense que cap escola tingui prioritat vers les altres. Segons dades del Departament, aquest assumirà el cost del S.E.S. i no cap altre. Per tant, qui assumirà el cost de les obres de l’adaptació de l’aula de P3 a l’edifici del S.E.S.? Ho assumirà íntegrament l’Ajuntament a partir dels impostos municipals de tots els ciutadans? Això podria suposar menys ajuts socials que afectarien a tota la ciutadania? I quin sentit té dedicar aules de secundària del nou S.E.S. per mantenir una línia de primària, quan les altres escoles ja construïdes la poden assumir? L’Ajuntament es posiciona davant un projecte públic sacrificant d’altres? O mantenint d’altres concertats? Per què s’han de mantenir sí o sí les 3 línies de l’escola concertada i tanquem una de línia de pública? Quina oferta de secundària post-obligatòria tenim i quina volem tenir? Volem lluitar per una escola pública de qualitat, on tots sortim guanyant i que tingui en compte les necessitats de tot el poble, repartint els recursos de forma equitativa.

Ens hem sentit desinformats, menyspreats i ignorats, en una decisió que implica perdre recursos humans, administratius i econòmics i que, per tant, debilita a l’escola pública. Amb aquest manifest instem les administracions en general, i de manera específica als representants del nostre ajuntament, a què promoguin l’escola pública del municipi i que vetllin per una educació secundària de qualitat.

AMPA I COMUNITAT EDUCATIVA DE L’ESCOLA EL FARELL I L’ESCOLA MONTBUI

Si estàs d’acord, signa el manifest AQUÍ!

Publicat a Notícies i comunicats generals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*