Suport de la FaPaC a la convocatòria de vaga general del 14N

COMUNICACIÓ A LES AMPA Número: 39

Data: 09/11/2012

La FaPaC, com a entitat integrant del MUCE i de la plataforma Prou Retallades, juntament amb estudiants, sindicats, moviments de renovació… dóna suport a aquesta jornada de lluita i de mobilització prevista a tota Europa en contra de les polítiques de retallades i austeritat dictades per la Comissió Europea, el BCE i l’FMI de manera gens democràtica.
Exigim un canvi de polítiques a Catalunya, Espanya i Europa. Aquesta és una vaga general laboral, però també social i de consum.
Amb aquestes polítiques ens hi juguem el futur dels nostres fills i filles. Ara més que mai hem de continuar defensant l’educació que es mereixen.

14 raons per fer vaga general el #14n:

1. Atur desbocat: 900.000 persones sense feina a Catalunya i 100.000 llars sense cap ingrés.
2. Nivell de pobresa alarmant: el 30% de la població catalana està en risc de pobresa o exclusió social.
3. Augment de la pobresa entre els que tenen feina. Es retallen salaris i condicions laborals i augmenta la precarietat de treballadores i treballadors públics i privats.
4. La reforma laboral del PP trenca les regles de joc en les relacions laborals: acomiadaments fàcils i barats, convenis bloquejats i prolongacions de jornades.
5. El jovent no té futur a Catalunya. El 53% de joves estan sense feina i més de 10.000 han emigrat a l’estranger.
6. Menys recursos per a investigació: a les persones investigadores se les obliga a emigrar i es prescindeix de la generació millor preparada.
7. Més retallades en educació: 6.000 llocs de treball menys i 20.000 alumnes més, augment de taxes a la universitat i a l’FP, menys beques menjador i menys pressupost per a
escoles bressol.
8. Sanitat més cara i en pitjors condicions: l’euro per recepta a Catalunya, el re-copagament sanitari i l’augment del 45% de les llistes d’espera.
9. Criminalització de les persones que reben prestacions o subsidis: retallada i enduriment de l’accés a la prestació d’atur i la renda mínima d’inserció.
10. El rescat només agreujarà aquesta situació a la qual ens ha portat la política d’austeritat: més atur, retallada de pensions, retallada de prestacions d’atur, més pobresa, més
interessos per pagar als especuladors.
11. Més desigualtats fiscals: s’apuja l’IVA i els preus dels serveis bàsics i es castiga el treball autònom, mentre s’amnistien els defraudadors i no es fan pagar impostos als
especuladors financers.
12. Milers de persones que perden l’habitatge i els estalvis mentre es donen diners al sistema financer sense que paguin els responsables.
13. S’ofega la cultura amb més retallades i es mercantilitza la creativitat.
14. Es reprimeix la protesta i es posen en perill les llibertats democràtiques.
Defensem la dignitat i la qualitat de l’educació pública!
Per l’educació pública cap retallada!!
Si som molts, podem canviar les coses.
facebook.com/fapaccat @FaPaCcat
· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·
Per a més informació, poseu-vos en contacte amb
Oficina de Premsa i Comunicació de la FaPaC
Tel. 93 435 76 86 – comunicacio@fapac.cat

Publicat a Notícies i comunicats generals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*