Agraïment de la Comunitat Eko per la solidaritat de Som Escola Pública

Comunitat Eko

L’escola infantil, un dels projectes possibles gràcies a la solidaritat.   Foto: Comunitat Eko

Hem rebut un text d’agraïment de la Comunitat Eko per l’aportació de prop de 600 euros que les famílies participants a la concentració solidària de patinets vau fer-hi a través de la Plataforma Som Escola Pública. Val la pena llegir-lo.

Benvolgudes companyes de Som Escola Pública,
us escrivim des de Neo Redestos, província de Macedònia, Grècia. I ho fem per agrair-vos profundament i donar-vos les gràcies que mereixeu per l’ajuda econòmica que ens vau fer arribar. Va arribar bé i íntegrament.
Som la Comunitat Eko, hereves de l’EkoProject desallotjat de la benzinera Eko que durant mesos va servir d’alberg a part de la comunitat kurda, siriana i iraquiana desplaçada per la guerra i en cerca de refugi. 1.200 persones que van trobar, a 20km de la frontera amb Skopja, un espai de dignitat i refugi en el seu pas per terres gregues i que, amb l’esforç de moltes i la voluntat i suport de projectes i donatius com el vostre, van aconseguir construir un seguit d’infrastructures que els hi van fer la vida més fàcil i el trànsit més digne.
Amb el desallotjament, però, i la posterior reubicació en el camp militar de Vasilika, aquest trànsit cap als països de destí s’ha vist aturat. Les condicions són deplorables: una antiga granja de pollastres, on el fred que fa per aquestes latituds manté a joves i nens, famílies senceres avorrides de la misèria a la que les condemna les nefastes polítiques de la UE. No, els Drets Humans no existeixen en aquests camps.
Us expliquem, doncs, que el vostre donatiu passa a engrandir la bossa de recursos econòmics amb la que treballem. Hem construit un camp de dia, un espai fora del camp militar on la gent hi pot venir a passar el dia, un seguit d’infrastructures que dignifiquin mínimament la vida de la gent en cerca de refugi que malviu al camp militar. Treballem principalment a l’escola, la ludoteca, l’escola per als més petits dins la casa de fusta més bonica del món, l’espai comunitari, l’EkoTV i un taller on començarem a produir objectes per vendre i per dinamitzar l’economia de les persones que s’estan quedant sense diners.
Com a col·laboradores del projecte, prometem mantenir-vos puntualment informades així com restem a la vostra disposició per aclarir-vos qualsevol dubte.
També us avancem que serà necessària tota la intel·ligència, tota la força i tot l’entusiasme per tal d’aconseguir tot el que ens proposem, per tant, comptem amb vosaltres de la manera que hi vulgueu estar.
Salut i altra vegada, mil gràcies.

Comunitat EKO
www.comunitateko.cat (en construcció)
https://www.facebook.com/ComunitatEKO
comunitateko@gmail.com

Publicat a Notícies i comunicats generals Etiquetat amb: , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*