La FAPAC promou una Iniciativa Legislativa Popular per modificar la Llei d’Educació de Catalunya

COMUNICACIÓ A LES AMPA Número: 21

Data: 24/11/2011

La ILP “Per la igualtat d’oportunitats en el sistema educatiu català” ha estat presentada en el Parlament de Catalunya per reclamar iguals condicions d’escolarització en l’escola pública i concertada.

Benvolgudes i benvolguts,
Us informem que la FaPaC ha presentat avui en el Parlament de Catalunya una petició per tirar endavant la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) “Per la igualtat d’oportunitats en el sistema educatiu català”, amb l’objectiu d’equiparar l’oferta educativa entre totes les escoles que reben fons públics. Aquesta equiparació passa, d’entre d’altres, per recuperar la sisena hora en les escoles públiques catalanes, de la mateixa manera que es manté en els centres concertats. A partir d’aquí, el Parlament s’haurà de pronunciar en un termini de quinze dies durant els quals la FaPaC confia que s’admeti a tràmit la proposta.

El text de la ILP presentada per la FaPaC pretén una reforma de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) amb la modificació d’alguns dels seus articles per tal d’igualar realment les condicions d’escolarització del nostre sistema educatiu i prestigiar l’escola pública, garantint l’equitat, la cohesió, i prevenint el fracàs escolar.

Des d’un principi i amb accions com una campanya de recollida de signatures i mobilitzacions al carrer, la FaPaC ha defensat la sisena hora i només entendrem la seva supressió generalitzada no per raons econòmiques sinó per raons pedagògiques i, si fos el cas, s’hauria de suprimir tant en centres públics com en concertats.

L’experiència dels darrers cinc cursos ha posat de manifest que la sisena hora és una mesura clau per garantir l’equitat en el sistema educatiu català a més d’una eina útil per corregir una tendència negativa pel que fa a resultats acadèmics.

En aquest sentit, la FaPaC s’oposa a qualsevol política de tipus discriminador que pugui anar en detriment d’una part de la població que creu en l’escolaritat en centres de titularitat pública i emplaça a la Llei d’Educació de Catalunya a recollir els compromisos adquirits en el Pacte
Nacional per l’Educació.

La FaPaC confia que el Parlament de Catalunya es pronunciï favorablement i escolti la petició de la federació que agrupa i coordina l’activitat de més de 2.000 AMPA i representa més de 300.000 famílies.
· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·
Us recordem que per a qualsevol informació addicional o consulta us podeu posar en contacte amb nosaltres
Delegació Barcelona: 93 435 81 98
Delegació Barcelona Comarques: 93 435 81 98
Delegació Tarragona: 977 23 45 49
Delegació Lleida: 973 23 23 59
Delegació Girona: 972 21 92 12

Publicat a Notícies i comunicats generals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*